• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Всесвітній день людей з обмеженими можливостями

Всесвітній день людей з обмеженими можливостями

2019-12-04

Дуже добре, коли батьки не залишаються осторонь від освітнього процесу та беруть активну участь у ньому. На початку зими, а саме 3 грудня, в усьому світі відзначається Всесвітній день людей з обмеженими можливостями.
Матуся нашого учня, Буруніна Ж.Ю., яка є небайдужою та активною людиною, волонтером кількох проектів, запропонувала нам провести захід, присвячений цьому дню. Ми, звичайно, погодилися.
Жанна Юріївна підготувала презентацію про міжнародну ініціативу #One Accembility Місцевих експертів Google, роз’яснила положення Конвенції ООН та законодавства України про статус людей з обмеженими можливостями. Родзинкою зустрічі була розповідь про чудову людину Дмитра Щебетюка (проект Доступно.UA) та перегляд відео про життя людини на інвалідному візку.
А далі обговорювалось питання: «Як жити людині з обмеженими можливостями у великому місті?Що ми можемо зробити для них?». Як не дивно, але це питання зацікавило дітей. Вони ставили безліч питань. Було зрозуміло, що вони співпереживають та хочуть змінити життя на краще.
Наприкінці зустрічі Жанна Юріївна разом з учнями пройшлися навколо школи, разом дослідивши наскільки доступне довкілля для людей з обмеженими можливостями.
Дякуємо Буруніній Жанні Юріївні за цікаву та корисну інформацію. Запрошуємо батьків долучатись до освітнього процесу в школі.

Класний керівник 7-Б класу Яценко Н.І.

/Files/images/15555.jpg

/Files/images/1555551.jpg

/Files/images/15555553.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 194