• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Участь у освітньому проєкті «Біоетика»

Участь у освітньому проєкті «Біоетика»

2019-10-28

У сучасному світі людина все далі відходить від природи. Спілкування з нею поступово заміщується соціальними мережами, комп’ютерними іграми, віртуальним світом. Дуже часто ми забуваємо, що поряд з нами живуть вірні друзі – тварини. Вони відданими очима дивляться на нас, очікуючи уваги і любові. З 2014 року заклад працює за освітнім проєктом «Біоетика».
Другий рік наша школа тісно співпрацює з благодійною організацією «Благодійний фонд «Щаслива лапа» (Happy Paw), метою якої є ефективне вирішення проблем безпритульних тварин в Україні. Розпочали 2019-2020 н.р. із проведення Всеукраїнського уроку доброти на честь Всесвітнього дня тварин.
У ІІ Всеукраїнському уроці доброти взяли участь усі класні колективи освітнього закладу.На уроці вчителі та учні обговорювали важливі питання ставлення до пухнастих, піклування про них та відповідальне поводження. Школярі мали можливість ознайомитися із правилами етичного ставлення до тварин, гуманними шляхами розв’язання проблеми безпритульних собак та котів, а також з чинними правовими нормами, що стосуються захисту тварин від жорстокого поводження з ними. Учні ще раз переконалися у тому, що відповідальне та гуманне ставлення до тварин, піклування про них робить наш світ кращим.
За результатами проведення заходу 22 жовтня 2019 р. Національним реєстром рекордів України зареєстровано новий рекорд – «Наймасовіший урок добра в зак­ладах освіти, проведений впродовж одного дня». За участь у цьому заході наші школярі отримали захоплюючі настільні ігри «Happy Paw» від БО «БФ «Щаслива лапа» та ТМ «Purina». Тепер діти-гравці у цікавій та захоплюючій формі знайомляться з особливостями догляду за собаками: правилами вигулу, важливістю вакцинації та обробки від паразитів тощо, а також можливими наслідками неправильної поведінки з чотирилапими.
Наші домашні улюбленці так багато роблять для нас: охороняють, дарують радість спілкування, а іноді навіть рятують життя, чекаючи від нас лише уваги. Вони для нас лише сторінка життя, а ми для них і є все життя. Пам’ятайте — ми відповідальні за тих, кого приручили…

Андреєва Н.В., керівник МО класних керівників

/Files/images/20191126_124703.jpg

/Files/images/20191126_124738 (1).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 181