• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Інформація про проведення щорічного Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня»

Інформація про проведення щорічного Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня»

2019-11-06

Розпочався місячник 30 вересня у Всеукраїнський день бібліотек. У цей день прес-центром школи була проведена радіолінійка до Всеукраїнського дня бібліотек. У шкільній бібліотеці оформлена книжкова виставка «Цей мудрий світ – бібліотека». До учнів 2-Б класу була запрошена Миколаївська письменниця Тетяна Купрієвич. Учні мали можливість поспілкуватись з поетесою та почути твори з уст самої письменниці.
Протягом місячника у шкільній бібліотеці були оформлені тематичні полички та книжкові виставки за темами:
- до Дня партизанської слави «Легендарні імена»;
- до Дня людей похилого віку «Людським теплом і добротою хай зігріваються серця»;
- до Дня Захисника України «Солдате Вкраїни – ти наш захисник! Ти наша опора і гордість!»;
- до 75-річчя від дня визволення України від фашистських загарбників «Пам’ятаймо заради майбутнього»;
- тематична поличка-вернісаж «Іграшки та книги 80-х».
Підготовлені інформаційні списки літератури «Новинки педагогіки на сторінках періодичних видань», «На допомогу батькам».
Для учнів 1-А класу була проведена екскурсія до шкільної бібліотеки «Знайомство з бібліотекою. Добрий день, бібліотеко!». Прийшли учні з подарунками: книгами, вітальними листівками та малюнками.
Шкільна бібліотека багато років співпрацює з іншими бібліотеками міста.
Так, до учнів 5-Б класу (класний керівник Ганусовська С.В.) завітали бібліотекарі Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва. Вони провели до Дня Захисника України змагальні перегони «Захист країни – справа кожного». Бібліотекарі бібліотеки-філії № 16 часті гості у нашій школі. Шкільна бібліотека організувала проведення заходів за участю бібліотекарів філії. Це пізнавально-ігрова мозаїка «Мандри до козацьких скарбів» у 6-Б класі (класний керівник Башмакова А.В.), гра-подорож Смайлика інформаційним світом до тижня інформатики у 2-В класі, бібліографічний огляд літератури «Мій Миколаїв» у 7-Б класі (класний керівник Яценко Н.І.). Також з учнями 7-Б класу організована та проведена екскурсія-прогулянка по місту з бібліотекарем «Пам’ятні місця Миколаєва». З учнями 9 класу (класний керівник Смикавчук І.М.) організовано відвідування бібліотеки-філії № 16. Бібліотекарі філії провели цікаву подорож у світ медіаграмотності та розказали учням, як відрізнити справжню інформацію від «фейкової». До 75-річчя від Дня визволення України від фашистських загарбників для учнів 4-Б класу (класний керівник Іванова Н.В.) заступником директора з виховної роботи Рябошапко Н.О. проведена екскурсія до шкільного куточка бойової слави.

Завідувач бібліотеки Петрова Л.М.

/Files/images/МісячникПрезентація.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 218