Осінній ярмарок у школі

2019-11-01

Ми – українці і маємо дуже добрі традиції. Раніше, зазвичай, восени люди збирались на великий осінній ярмарок, щоб похвалитися вирощеними овочами й фруктами. Учні нашої школи вирішили пригадати традиції пращурів і створити в закладі невимушену атмосферу веселого гамірного ярмарку.
Весело, яскраво, дружно і надзвичайно смачно – ось як завжди проходять усі ярмарки у Миколаївській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів №64.
Так було й під час осіннього ярмарку 25 жовтня 2019 року. Захід називався «Ходить гарбуз по городу». Від самого ранку і діти, і батьки несли із собою, разом із рюкзаками, різноманітну смакоту. Всі смаколики приготовлені вдома, акуратно упаковані, загорнуті, розфасовані — готові до вживання, аби відразу можна було розставити усі страви на столі і пропонувати учням школи, учителям, батькам — усім старшим та молодшим, яких хотілося пригостити.
Це був не просто ярмарок, це було свято. Хол школи нагадував справжню казку: усі учасники ярмарку прикрасили своє місце. Здавалося, що до нас знову завітало літо. Розпочався ярмарок справжнім театралізованим дійством, яке підготувала учитель мистецтва Давидова Тетяна Юріївна. Учні 4-их класів інсценували пісню «Ходить гарбуз по городу…». Господар свята – Гарбуз разом зі своїми родичами привітав усіх тих, хто прийшов на ярмарок.
Дорослі та малі залюбки продають і купують. Кожен хоче продати своє та купити щось смачненьке. Місця для торгівлі вистачило всім. Кожен клас постарався вразити присутніх своєю оригінальністю, усім хотілося привернути увагу саме до своєї продукції.
А потім розпочалося друге дійство свята — конкурс серед родин учнів «Здоровий сімейний рецепт», який проходив у рамках реалізації програми здорових активностей «Healthy Schools».
Конкурс пройшов дуже цікаво та креативно. Свої «здорові» сімейні рецепти презентували родини 1-Б, 2-А, 2-Б, 2-В, 3-А, 3-Б, 3-В, 4-А, 4-Б, 5-Б, 5-В, 6-А, 6-Б, 7-А, 7-Б, 8-А, 8-Б,9 класів.
Журі довго сперечалося, але в результаті прийшли до такого висновку:
І місце отримали родини учнів 3-Б класу Геців Матвія та Поліни, Качури Олександра;
ІІ місце - родина учнів 2-Б класу Лопати Анастасії та 5-В класу Прилип Альони та Жанкової Віри;
ІІІ місце - родина учениці 2-А класу Покришкіної Валерії та класна родина 3-А класу (Інтелект).
Решта учасників отримають заохочувальні призи.
Проведене свято принесло всім хороший настрій, об`єднало зусилля батьків, учнів, учителів. Усі залишилися задоволені і в гарному настрої. Такий захід згуртовує учнів, учителів, батьків та громадськість.
А загалом дуже хочеться подякувати за активність, ініціативність та підтримку усім батькам, які із задоволенням та натхненням постійно долучаються до цієї нашої цікавої та потрібної шкільної справи. Рябошапко Н.О., ЗДВР

/Files/images/IMG_7379.JPG

/Files/images/IMG_7486.JPG

/Files/images/IMG_7394.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 257