Тиждень великодньої писанки

2019-04-26

З 22 по 26 квітня у Миколаївській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів № 64 проходив тиждень великодньої писанки. Кожен день мав своє направлення. Розпочався тиждень з етнорозвідки під час радіолінійки. Першого дня учні та вчителі створювали у класах, коридорах школи великодню атмосферу. Цього ж дня усі мали можливість відвідати музей мистецтва «Орнамент української писанки». Протягом тижня, на радіолінійку, учні чергового класу готували цікаву інформацію про свято, під час перерв постійно працювали Art-стіна великодніх привітань, виставка-інсталяція «Великодній настрій», Art-майданчик «Великодній кошик» (виставка сувенірів); проводилися музичні великодні ігри та квести. Учні разом із вчителями та батьками мали можливість узяти участь у флеш-мобі «Площа писанкових дерев», де кожен класний колектив створив своє великоднє дерево. Усі бажаючі мали змогу долучитися до майстер-класів, які проходили щодня:
-творча майстерня «Великодній декупаж»;
-великодня фабрика «Сяду я скраєчку - розпишу яєчко»;
-Art-майстерня «Писанка у техніці граттаж»;
-Art-майстерня з прикрашання великодніх пряників. Розпис писанки-пряника;
-майстер-клас з розпису та декору яєць у двох стилях (народному та сучасному);
-Lapbook-майстерня.
Протягом тижня учні школи ознайомились з символікою орнаментів та кольорів у писанкарстві, з видами писанок; учились цінувати красу, створену руками народних майстрів; розвивали інтерес до пізнання народного мистецтва, творчу уяву, почуття гармонії, рівноваги та ритму.
Господинею святкового дійства стала Малькова Олена Анатоліївна, учитель початкових класів, майстер з золотими руками та креативна особистість.

Заступник директора з виховної роботи, Рябошапко Н.О.

/Files/images/IMG_6100.JPG

/Files/images/IMG_6034.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 231