Всесвітній день поезії

2018-03-21

/Files/photogallery/поезія.jpg

21 березня 2018 року у нашій школі пройшов конкурс до Всесвітнього дня поезії «Чарівна країна поезії світу». Мета заходу: продовжити знайомство учнів із найкращими зразками української та світової поезії, розвивати навички виразного читання, виховувати любов до мистецтва слова.

Форма заходу – літературне кафе. У заході взяли участь учні 5-9 класів. Учні склали власне «Дерево поезії», розповідали про асоціації до слова «поезія», про жанри поезії, брали участь у конкурсі улюбленої поезії. Вірші звучали трьома мовами: українською, російською та англійською. Особливу перевагу учні надали творами Вільяма Шекспіра, Фрідріха Шиллера, Роберта Бернса, Олександра Пушкіна, Тараса Шевченка, тому що це генії поезії.

Ліна Костенко писала : «Поезія-це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі». І це дійсно так. Учні з великим задоволенням розповідали свої улюблені вірші, сонети, виконували пісні.

Ведучими заходу були учителі зарубіжної літератури Рябошапко Н.О. і Сімченко І.С. Допомагали проводити літературне кафе Тимчук Олена, Грушова Єва, Устяновський Олексій, Пастушенко Віталій, Чеботар Анастасія, Голуб Олена, Давидова Олександра, Кошара Анна, Гладун Ольга, Подвисоцька Софія, Могильченко Альона.

Поезія покликана, щоб хвилювати і заспокоювати, давати насолоду і застерігати плекати високі почуття та збагачувати духовність. Вважаю, що мета заходу була досягнута.

Сімченко І.М., учитель зарубіжної літератури

Кiлькiсть переглядiв: 298