Вчимося тільки у тих, кого любимо

2013-03-31

/Files/images/orion.JPG

Родина - найвища цінність на Землі, яка робить життя кожної людини щасливим, повноцінним, плідним. «З родини йде життя людини», - твердить народна мудрість. Школа - це велика родина. Школа - це другий дім, дім нашого дитинства, нашої юності, а для декого - справа всього життя.

Справою життя стала професія вчителя для Інни Аліківни Гордієць. Це Учитель з великої літери. Людина, яка не тільки отримала спеціальну педагогічну освіту, але й завжди відчуває всю повноту покладеної на неї відповідальності за долю учнів, яких їй довірили, за їх духовне, інтелектуальне і фізичне здоров’я, за майбутнє своєї країни.

Головною метою свого життя Інна Аліківна вбачає вміння навчити учнів тому, що знає та вміє сама. На своїх уроках робить пізнання цікавим і захоплюючим, знаходить оригінальні приклади, способи передачі навчальної інформації, вдало поєднує навчання і виховання, формує в учнів високу моральність, працелюбність, почуття патріотизму.

Володіючи технологіями, формами і методами інноваційного навчання, використовує особистий досвід і мотиви учнів для того, щоб стати співтворцем мети їх діяльності, зацікавленим і компетентним консультантом і помічником у співвіднесенні мети з результатом, використанні доступних для дітей форм рефлексії та самооцінки, створенні передумов для розвитку активності, ініціативи, творчості учнів. Найпоширенішими інтерактивними методами і прийомами є читання з маркуванням, діаграма Ейлера-Венна, «Дерево рішень», «Займи позицію», гра «Ралі за столом», «Мозковий штурм», «Мікрофон», міні-дискусія, «Так-ні», анкета твору, тематична таблиця.

Учитель широко використовує творчі та проблемні завдання, що стимулюють творчу ініціативу та самостійність учнів. Кожний урок оснащений наочністю, вчитель активно використовує ІКТ: створює коп’ютерні презентації, текстові документи, таблиці.

Учні Інни Аліківни – учасники конкурсів та учнівських олімпіад. У ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з української мови і літератури в 2011-2012 н.р. та 2012-2013н.р. учениця Кубишина А. посіла ІІІ місце. А учень 9-А класу Чухарев А. у 2012-2013н.р. посів ІV місце в ІІ етапі Міжнародного конкурсу з української мови ім. П.Яцика. У 2010-2011н.р. учні 7-А класу Катілов Д., Царенко О., Леонтьєва М., Самойленко О. стали учасниками ІІ міського філолого-краєзнавчо-культурологічного проекту-конкурсу «Стежками долі Т.Г.Шевченка» і посіли ІІІ місце.

Гордієць І.А. постійно залучає учнів до позакласної роботи з предмету. Традиційними стали такі позакласні заходи як літературна вітальня «Безсмертна дочка Прометея», «Знайомтесь – художник Т.Г.Шевченко», «Жіночі образи в драмі кохання Т.Г.Шевченка»), щорічна мовно-літературна гра «Нумо, українці», мовна та літературна естафети.

Учитель постійно працює над підвищенням свого професійного рівня. Бере участь у конкурсах професійної майстерності. 2011-2012 н.р. - міський конкурс «Сучасний урок в презентаціях» (ІІ місце); Загальнонаціональний конкурс зі створення електронних освітніх ресурсів в рамках національного проекту "Відкритий світ»(учасник), Всеукраїнський конкурс на кращий конспект уроку з позакласного читання сучасної української літератури у 5-9 класах загальноосвітніх навчальних закладів у 2011-2012 навчальному році (лауреат); міський конкурс «Класний керівник-2012» у номінації «Класні керівники 5-11 класів загальноосвітніх шкіл» (ІІІ місце).

На базі 9-А класу, в якому Інна Аліківна працює класним керівником, створено агітбригаду за здоровий спосіб життя «Азарт», яка представляє школу на щорічному фестивалі «Молодь обирає здоров’я». Учениця 9-А класу Леонтьєва М. є президентом учнівського самоврядування школи. У 2012-2013н.р. учні класу стали організаторами і активними учасниками таких загальношкільних заходів, як-от : Андріївські вечорниці, святкова новорічна програма, акція милосердя, день самоврядування школи.

Інна Аліківна – це лідер, зразок для наслідування, друг, порадник. Не один місяць, а, може, й рік, пройде з того часу, як почне проростати закладене нею зернятко добра, дружелюбності, порядності, чесності, справедливості.

Керівник методичного об’єднання учителів

суспільно-гуманітарних предметів Спринська В.М.

Кiлькiсть переглядiв: 227