Гіжинська Клавдія Олександрівна

2015-04-03

/Files/images/64. (13).jpg

Якщо ви дивитесь на рік уперед,

сійте рис.

Якщо ви дивитесь на 10 років уперед,

висаджуйте дерева.

Якщо ви дивитесь вперед на все життя,

навчайте людину.

Китайська приказка.

Учитель… Будівничий людських душ, покликаний цеглинка за цеглинкою вимощувати найкращі з чеснот, аби створений ним фундамент став міцною основою для подальшого зведення храму душі, щоб не спіткнутися часом на життєвій стежині об лід збайдужілості, та завжди тонко відчувати навколишній світ і головне - любити його.

Таким будівничим є Клавдія Олександрівна Гіжинська – вчитель вищої категорії, вчитель – методист, Відмінник освіти, яка ось уже більше 30 років викладає географію. У Миколаївській загальноосвітній школі № 64 працює від її витоків, з 1999 року.

Народилася, виросла і навчалася Клавдія Олександрівна у с. Шевченко Жовтневого району Миколаївської області. Після школи вступила на геолого-географічний факультет Одеського державного університету імені І. І. Мечникова, який закінчила у 1978 р.

За період педагогічної праці Клавдія Олександрівна зарекомендувала себе як творчий педагог, який на високому професійному рівні володіє змістом свого предмета, сучасними технологіями і методами його викладання.

Переконалася, що для виховання сучасного громадянина треба дати учню не лише знання, а й прищепити бажання навчатися. Практика засвідчила, що успіх уроку значною мірою залежить від уміння вчителя пробудити інтерес до свого предмета. Важливою рисою сучасного уроку є активна діяльність учнів, зумовлена пізнавальним інтересом. Інтерес необхідний для творчості, стимулює дитину до пізнавальної й дослідницької активності.

Для формування пізнавального інтересу та активізації пізнавальної діяльності Клавдія Олександрівна на своїх уроках застосовує різні форми та методи навчання, які розвивають пошукові здібності, активність, збуджують творчість школярів, створюють емоційне піднесення. Практикує нестандартні уроки (урок-дискусія, урок-вікторина, інтегровані уроки тощо). Для розвитку практичних навичок мислення вчителька використовує проблемні запитання, метод «мозкового штурму», практикує роботу в групах. На своїх уроках вчить учнів висувати гіпотези й доводити їх, критично мислити, аргументовано вести дискусію.

Уже не один рік учителька є керівником шкільної екологічної бригади «Еколог». Учасники постійно беруть участь у районних та міських змаганнях.

Клавдія Олександрівна веде плідну методичну роботу, тривалий час була головою методичного об'єднання вчителів природничо-математичного циклу закладу. Протягом декількох років вона є членом творчої групи вчителів географії при НМЦ м. Миколаєва і бере активну участь у її роботі.

Результатом роботи вчителя є високий рівень засвоєння учнями навчального матеріалу та якості отриманих знань. Значну увагу вчитель приділяє роботі зі здібною та обдарованою молоддю.

Її учні - переможці ІІ (міського) етапу олімпіади з географії: Точиліна В. І місце, Тимченко А. ІІ місце, Трубнікова І. ІІІ місце у 2006/2007р.н.; Жирун О. ІІ місце, Шуляк А. ІІІ місце у 2008/2009 н.р.; Колода В. ІІІ місце у 2011/2012 н.р.; Колода В. ІІІ місце у 2012/2013 н.р.; переможці ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнської олімпіади з географії: Точиліна В. ІІ місце у 2006/2007, 2007/2008 н.р.

За плідну роботу зі школярами педагог має заохочення:

Грамота Управління освіти і науки облдержадміністрації за плідну працю по навчанню і вихованню підростаючого покоління та за результатами атестації і підсумками навчального року. Наказ № 390-к від 18.06.2007р.

Грамота Управління освіти і науки облдержадміністрації за плідну працю у справі навчання і виховання підростаючого покоління. Наказ № 388 – к від 04.05.2012р.

Диплом редакції газети «Краєзнавство. Географія. Туризм» за перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Мандрівка Україною» в номінації «Стежками рідного краю». 2012р.

Диплом за ІІ місце у II етапі Всеукраїнського конкурсу «Моральний вчинок» у номінації «Учні 5- 9 класів – творчий проект», 2011р.

Високий професіоналізм, енергійність, відповідальність, захопленість і творчість у педагогічній діяльності високо оцінюється колегами та батьками школярів.

Керівник методичного об’єднання учителів суспільно-гуманітарних предметів Спринська В.М.

Кiлькiсть переглядiв: 205