Відвідування музею учнями 6-Б класу

2015-04-14

14 квітня 2015 року учні 6-Б класу відвідали Миколаївський обласний художній музей ім. В.В. Верещагіна, що знаходиться вул. Велика Морська, 47.

Метою екскурсії було за допомогою художніх засобів, нагадати події, що відбувались на Майдані Незалежності у 2013–2014 роках.

Майдан змінив життя, вписавши нові сторінки в сучасну новітню історію України. Враховуючи зростаючий інтерес громадян до участі в політичному житті країни, бажання відкрито обговорювати її майбутнє, художній музей взяв на себе складну задачу – відкриття виставки «Майдан 2014-го очима художників». При цьому, не нав’язуючи свою точку зору, показати будні зовсім небуденних подій.

Експозицію виставки складають близько 70 персональних творів відомих київських, миколаївських та одеських художників: О. Приходька, Д. Молдованова, В. Пустильника, О. Колбанової, О. Колбанова, О. Маркітан, І. Кветки, В. Кабаченка, Г. Молчанова, О. Коллара, О. Малих, М. Пархоменка, в яких відтворені їх враження та почуття щодо подій на майдані. Як свідчить історія мистецтва, саме митці були на хвилі гострих соціальних конфліктів усіх часів та народів.

До експозиції також увійшли малюнки, виконані учнями Дитячої художньої школи міста, серед яких є роботи учнів ЗОШ № 64, а саме учня 6-Б класу Литвинова Ростислава. Підтверджують наявність революційних подій речі, пов’язані з ними: прапори різних підрозділів, каски, балаклави, травматичні кулі та гільзи. У вітринах розміщено, згідно з тематикою, друковану продукцію та фотоматеріали.

Кiлькiсть переглядiв: 187