• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Знайомство з музеєм «Підпільно-партизанського руху на Миколаївщині»

Знайомство з музеєм «Підпільно-партизанського руху на Миколаївщині»

2015-04-09

/Files/images/Музей.jpg

26 березня 2015 року учні 5-Б класу відвідали музей «Підпільно-партизанського руху на Миколаївщині в роки Великої Вітчизняної війни», що знаходиться по вулиці Лягіна, 5.

Метою екскурсії було ознайомити учнів з подіями Великої Вітчизняної війни.
Експозиція музею розміщена в одному залі і розкриває основні періоди Великої Вітчизняної війни на Миколаївщині в 1941-1944 роках. Особливе місце в ній відведене матеріалам про діяльність диверсійно-розвідувальної групи під керівництвом Героя Радянського Союзу В. О. Лягіна (Корнєва). Не в перший раз почувши прізвище «Лягін», «Кобер», «Хоменко» учні відчули гордість за своїх земляків, побачили достойний приклад патріота своєї Батьківщини.

В центрі залу експонується унікальна колекція стрілецької зброї періоду Другої світової війни, а також безліч інших предметів, які допомагають відтворити атмосферу того часу.
Діти ще раз почули про немеркнучий подвиг, що здійснили 68 моряків-десантників під командуванням К.Ф. Ольшанського. Це був єдиний випадок в історії Великої Вітчизняної війни, коли всі учасники однієї бойової операції були удостоєні звання Героя Радянського Союзу, більшість – посмертно.

Класний керівник 5-Б класу Шахова О.М.

Кiлькiсть переглядiв: 199