Змагання акваріумістів

2014-01-15

/Files/images/фото2.JPG

Підводний світ… Яку людину він не манить, не зачаровує? І щоб щодня спостерігати за красою підводного світу, людина створює для себе його частинку у мініатюрному вигляді. І ця частина називається – акваріум. Немає жодної дитини, яка б не захоплювалася акваріумним світом. Але є особливо допитливі учні, і саме для таких було організовано обласний конкурс «Юні акваріумісти», який відбувся 8 грудня 2013 року на базі 4-ї гімназії м.Миколаєва.

Від нашої школи було організовано команду «Золота рибка», до складу якої ввійшли учасники: Бриневська Мірра, Черно Анастасія, Яльницький Едуард. Нашій команді довелося змагатися з 23 командами. Також на конкурс завітала команда-гостя з м. Одеси. Конкурс складався з 2-х етапів. Перший етап – теоретичний. На екран виводилися запитання, на які команди мали дуже швидко відповідати. Далі журі конкурсу перевіряли бланки відповідей. А в цей час талановиті учні гімназій №4 запропонували перегляд концерту з піснями та танцями. У другий тур, за підсумками журі, вийшло 10 команд, але, на жаль, команда нашої школи туди не пройшла.

У другому турі командам було надано акваріуми, рибки, декорації, і вони за 30 хвилин мали за усіма правилами акваріумістики оформити акваріум. Але ті команди, які не пройшли до 2 туру, також не нудьгували. Частина дітей спостерігала, як оформлюють акваріуми, а частина – брала участь у різноманітних творчих конкурсах, вигравали корисні призи для своїх домашніх акваріумів. Після наради журі вирішили присвоїти 1 місце за оформлення акваріума команді гімназії №4 і нагородити їх цінними призами від спонсорів конкурсу німецької компанії Tetra. Усі інші команди також не залишилися без подарунків.

Загалом атмосфера конкурсу була теплою, дружною і товариською. Хотілось би, щоб кожного року проводилися такі конкурси, які розвивають, та зближують дітей.

Учитель біології Жук Ю.Л.

Кiлькiсть переглядiв: 285