• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Інформація щодо семінару-конференції міжнародної екологічної ініціативи «Чорноморська скринька»

«Інформація щодо семінару-конференції міжнародної екологічної ініціативи «Чорноморська скринька»

2013-11-01

/Files/images/PA272603.JPG

31 жовтня - 1 листопада 2013 р. в Одесі відбулася конференція, присвячена оригінальній міжнародній ініціативі «Чорноморська скринька». Цей інтерактивний проект, що об'єднав педагогів, владу, вчених-екологів, школярів, захисників навколишнього середовища, працює у п'яти регіонах України з 2011 року.

Програма розвитку ООН в Україні та компанія «Кока-Кола Україна» запровадили унікальну освітню програму, покликану привернути увагу до збереження і заощадливого ставлення до водних ресурсів на прикладі Чорного моря. Відповідальне ставлення до довкілля - одне із найбільш актуальних питань сьогодення. Програма розвитку ООН в Україні та компанія «Кока-Кола» спільно третій рік поспіль підтримують проект «Кожна краплина має значення». Цей проект спрямований на формування відповідального ставлення до управління водними ресурсами (наприклад, через ініціативи громад по реабілітації джерел і відповідальному водокористуванню), а також через підвищення інформованості та залучення людей і влади до дії щодо збереження і захист природних водних ресурсів і навколишнього середовища.

Минулого року в Україні одним із освітніх компонентів регіонального проекту «Кожна краплина має значення» було запроваджено проект «Чорноморська скринька». Це інноваційний учбовий набір, що включає інтерактивні навчальні матеріали, посібник вчителя, плакати, буклети та ігри, пов'язані з Чорним морем і його мешканцями, покликаний більш розумно і дбайливо поводитися з унікальною екосистемою. Більше 1400 наборів «Чорноморської скриньки» були передані в більш ніж 800 шкіл Миколаївської, Одеської та Херсонської областей та Автономної Республіки Крим. Оцінюється, що вже сьогодні навчанням за допомогою посібника охоплено близько 50 тисяч учнів.

На семінарі-конференції, який проходив з 30 жовтня по 1 листопада 2013 року в місті Одеса, були присутні директори, керівники гуртків, учителі з Миколаївської, Херсонської, Кримської та Одеської області, а також науковий співробітник Лабораторії екологічного виховання Інституту проблем виховання НАПН України, Солобай Юрій Володимирович. Конференція була спрямована на підведення підсумків проекту за 2013 рік, обговорення планів на майбутнє і обмін досвідом між вчителями. Дискусія з планування подальшої діяльності проекту була зосереджена навколо трьох питань: створення мережі найактивніших вчителів та контактних осіб в кожній області, створення веб платформи для документації результатів проекту, шляхи виходу «Чорноморської скриньки» за межі школи шляхом залучення до проекту батьків.

Андреєва Н.В.

Кiлькiсть переглядiв: 248