• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Майстрами не народжуються, ними стають!

Майстрами не народжуються, ними стають!

2017-11-24

/Files/photogallery/Башмакова АВ.jpg

«У життя немає іншого сенсу, крім того, який йому людина надає сама, розкриваючи свої здібності», - стверджував німецький філософ і психолог Еріх Фромм. А максимально реалізувати власний творчий потенціал, наповнити життя глибоким смислом людина зможе, якщо прагнутиме вдосконалення.

Особистісному зростанню сприяє участь педагогів у конкурсах. Чи не найважливіший серед них – Всеукраїнський конкурс «Учитель року».

У 2017-2018 навчальному році учасником І (міського) етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року. Номінація: фізика» стала Башмакова Антоніна Вікторівна. Її педагогічний стаж -16 років. У нашій школі Антоніна Вікторівна працює з 2010 року.

Основа успіху її педагогічної діяльності – правильний стиль стосунків з учнями, тому серед якостей, якими володіє Башмакова А.М., можна виділити ерудицію вчителя, захопленість предметом і любов до роботи, доброзичливе ставлення до учнів, що створює атмосферу повної довіри, щирості, педагогічний оптимізм – віра в учня, в його пізнавальні сили уміння своєчасно побачити і підтримати ледь помітні паростки інтересу і тим спонукати бажання дізнаватися, вчитися.

У своїй роботі педагог використовує ІКТ, інтерактивні методи навчання (мозковий штурм, робота в парах, коло ідей тощо), різні форми організації навчально-пізнавальної діяльності (фронтальну, індивідуальну, парну, групову). Вдале поєднання форм, методів, прийомів дозволяє учителеві проводити уроки цікаво, доступно, з наукових позицій та з урахуванням рівня навчальних можливостей учнів.

21.11.2017 року на базі гімназії № 4 Башмакова Антоніна Вікторівна провела урок у 9 класі на тему «Лінза. Оптична сила й фокусна відстань. Формула тонкої лінзи», презентувала проект «Королівство кривих дзеркал», успішно виконала дослідну роботу (правильно назвала прилад, склала інструкцію для проведення лабораторної роботи з визначеним приладом).

Отож Антоніно Вікторівно, бажаємо Вам творчих злетів! Хай у реалізації всіх поставлених завдань Вам вистачає витримки та оптимізму! Адже лише наполегливий життєрадісний учитель, сповнений вірою в майбутнє, в успіх своєї справи, бачить у кожному учні насамперед хороше, світле й щире і плекає щасливий світ дитинства!

А.М.Павлюк, директор

Кiлькiсть переглядiв: 415